top of page

Reacties

 

Hierbij enkele reacties van mensen die bij mij in hypnotherapie zijn geweest.

Vrouw, 34 jaar:

Vliegen, voor de 1 zo simpel dat je er niet over nadenkt wat voor een hobbels er een ander voor moet nemen.

 

Hypnotherapie voor vliegangst?

Sommige verklaarde mij voor gek, andere moedigen mij juist aan.

Al eerder op een mooie manier kennis gemaakt met doort. Dus als ik bij iemand de therapie zou gaan doen, dan zeker bij haar.

Een fijn en warm persoon waar je je fijn en prettig bij voelt.

Na mijn laatste vlieg"avontuur" waar ik zelfs ben flauw gevallen was ik er klaar mee, en wilde ik het proberen op te lossen dmv hypnotherapie.

Na een intakegesprek zijn er nog 5 sessie gevolgd. De ene keer lag het dichter bij mij in mijn straatje als de andere keer. Maar bovenal, verbaasd om te merken hoe fijn het voelt.

Na de sessie meteen de proef op de som gesteld met een vlucht naar Lissabon.

Daar waar ik eerst ruim een week al onrustig was, voelde ik mij nu rustig.

Dat is fijn! Tijdens de vlucht ging het ook goed. Even een puntje waar ik het wat lastiger kreeg, maar juist weer terug kon vallen op de therapie. 

Na 3,5 uur stapte ik uit het vliegtuig, met een fijn/rustig gevoel. Dat is best een bijzondere ervaring.

Al met al heeft mij dit geholpen!

Vrouw, 39 jaar:

Hypnotherapie heeft mij door een moeilijke periode geholpen. Na de breuk met mijn toenmalige echtgenoot was ik mezelf kwijt, mijn kracht en zelfvertrouwen. Doort heeft mij toen de helpende hand geboden. Ze nam me bij de hand en hielp mij te ontdekken welke weg ik in wilde slaan, hoe ik mijn leven weer moest oppakken en mijn kracht hervinden. Ze gaf me handvatten om in moeilijke periodes toe te passen. Daar heb ik nog altijd profijt van.

 

Man, 61 jaar:

Ik heb heel goede ervaringen met mevr. Matthes als hypnotherapeut. Ik kan haar vergelijken met twee andere psychotherapeuten, die me 7, respectievelijk 12 jaar geleden gedurende langere tijd hebben behandeld dmv cognitieve therapie. Het bijzondere van de hypnotherapie is dat je in feite zelf je probleem oplost. Het is gek om te ervaren hoe je bijna vanzelf in trance komt. Het is een prettige toestand, waarin je gemakkelijker bepaalde gedachtenstappen maakt. Zo moest ik mij twee neigingen in mezelf voorstellen als twee verschillende mannen. Even later moest ik me voorstellen op een mooie plaats te zitten. Nu moest ik de mannen naar me toe laten komen. Dat ging zonder probleem, ondanks dat ze daartoe over water moesten. Ik vind hypnotherapie een erg snelle en ook heel effectieve methode. 

 

Man, 34 jaar:

Hoewel ik sceptisch was heb ik op aanraden van een goede vriendin toch de stap gezet en Doort Matthes gebeld voor een afspraak. De verzekering dekte het grootste deel van de kosten dus voor het geld hoefde ik het niet te laten. 

 

Mijn emotionele verleden en de moeizame verwerking hiervan vormden meer dan een decennium een enorme beperking in mijn dagelijks functioneren. En toen lag ik op een dag bij Doort Matthes op de bank. Ze deed iets wat nog nooit iemand gelukt was, ze sprak rustig en raakte meteen de kern. Al mijn emotie kwam los en na een paar sessies stond ik veel energieker, positiever en actiever in het leven. Tot op de dag van vandaag ben ik Doort dankbaar voor haar rust en begrip. Door de effectieve wijze waarop ze mij heeft geholpen ben ik niet meer sceptisch maar weet ik dat mensen die hulp nodig hebben bij Doort Matthes aan het juiste adres zijn. 

 

Vrouw, 55 jaar:

Ik ben vroedvrouw en mocht bij Doort Matthes een sessie komen doen. Deze sessie kwam ik doen om te kijken of ik naar haar zou willen doorverwijzen.

Ik heb natuurlijk, net als iedereen waarschijnlijk, altijd wel iets om te onderzoeken.

Doort zocht eerst samen met mij naar een onderwerp. Al snel hadden we een 'probleem' te pakken.

Voor mij was het een fijne vorm van therapie. Ik werd meegenomen in mijn probleem als in een soort spel. Op deze manier naar mijn probleem kijken leverde een echte 'Eye Opener' op. Ik kwam binnen deze ene sessie 'thuis in mijzelf'. Deze sessie van Doort heeft bij mij nog lang doorgewerkt en heeft mij veel gebracht. 

Man, 34 jaar:

Een minder bekende, maar heel treffende uitspraak van Cruijff is: "Iedereen kan zien dat het fout gaat, veel minder mensen kunnen zien wat er fout gaat en slechts een heel klein aantal kan er echt iets aan doen." Ik was jarenlang geblesseerd aan mijn voet en enkel en had veel pijn. Voetballen, boksen, hardlopen, bergwandelen, wielrennen, schaatsen behoren tot mijn liefste bezigheden en die kon ik niet meer uitvoeren. De artsen waren het er op een gegeven moment over eens dat de pijn echt was, maar dat het "tussen de oren" zat en niet in mijn voet en enkel. Dan kom ik weer terug bij Cruijff: Weten dat het tussen de oren zat, was uiteindelijk niet genoeg. Er moest echt iets aan gedaan worden en slechts weinigen kunnen dat. Doort kan dat wel. En ik kon het door haar begeleiding zelf ook. Na een aantal sessies verdwenen mijn klachten als sneeuw voor de zon en nu ben ik bezig aan mijn tweede sportjeugd. Onbezonnen, vrij van blessures en vrij in het hoofd.

Vrouw, 66 jaar:

Ik heb 48 jaar in de gezondheidszorg gewerkt, tevens was ik al heel wat jaren op zoek naar iemand die mij van binnen uit kon helpen.Een psycholoog of maatschappelijk werker heeft bij mij niet voldoende geholpen tot dat ik op mijn 66 ste Doort Matthes de hypnotherapeute tegenkwam en bij Inloophuis Kennemerland een groepsles visualisatie heb gedaan. Ik wilde mezelf beter leren kennen, niet altijd bemiddelen, "nee" durven zeggen, geen schuldgevoel hebben, mijn relatie verbeteren, omgaan met verlies, minder stress en piekeren, mezelf af kunnen sluiten voor negativiteit. Dit alles hebben de sessies bij Doort mij gebracht, met goed resultaat. Ik ben blij en dankbaar dat ik Doort ben tegen gekomen, dank hiervoor.

Vrouw, 67 jaar:

Na jarenlange rugproblemen en een watten linker been kon ik de bocht niet lopen (pootje over) bij het schaatsen. De rugproblemen zijn een paar jaar geleden behandeld en fors verbeterd en nu wordt er gedacht dat het ook wel eens tussen de oren kan zitten. Zo beland ik bij Doort Matthes, hypnotherapeut.

Bij mijn eerste consult ben ik best een beetje zenuwachtig, ben nog nooit bij een psycholoog geweest en laat het allemaal maar op me af komen. Eerst uitgebreid gepraat en dan wil ze al meteen aan de slag. Er volgen een paar sessies.  

Doort wijst me op het feit, dat mijn linkerbeen niet alleen moeilijk doet in de bocht, maar dat ik er ook heel blij mee moet zijn, omdat het er altijd voor me is. Ook oefenen we op het ijs, eerst heel lastig, maar dan gaat het spelenderwijs steeds beter en kan ik de bocht los lopen, zij het aan de zijkant en nog heel langzaam. Het ging beslist niet vanzelf!

Doort is streng, liefdevol, grijpt meteen in bij, “ja maar….” en heeft ongelooflijk veel geduld. Ik was er erg blij mee.

 

bottom of page